انگور خشک شده که همه به نام کشمش مي شناسند، قرن ها پيش به وجود آمده است. کشمش در ايران و مصر در 2000 سال قبل از ميلاد، توليد شده بود.
1- کشمش، ميوه خشک مغذي است و مانند ديگر خشکبارها در تمام سال يافت مي شود. يک غذاي پر انرژي، کم چرب و کم سديم مي باشد. بنابراين براي افرادي که بايد رژيم هاي کم سديم را رعايت کنند، خوردن کشمش بسيار مفيد مي باشد.
2- کشمش داراي خاصيت آنتي اکسيداني مي باشد و از تخريب سلولي جلوگيري مي کند.
3- کشمش براي سلامت استخوان ها و جلوگيري از پوکي استخوان نقش مهمي را بر عهده دارد، به همين دليل مصرف آن براي زنان قبل از يائسگي بسيار مفيد است..
4- منبع خوب ويتامين D و هورمون استروژن مي باشد.
5- کشمش باوجودي که شيرين و چسبناک مي باشد، بر دندان اثر مخربي ندارد و باعث خرابي دندان نمي شود، حتي مي توان گفت اين ميوه خشک از فساد دندان جلوگيري مي کند. کشمش براي سلامت دندان و لثه بسيار مفيد مي باشد.
6- کشمش منبع خوب ويتامين ها و عناصر مغذي بدن مي باشد. عناصر و ويتامين هايي همچون آهن، پتاسيم، کلسيم و ويتامين B در کشمش موجود است.
7- کشمش محتوي مقدار زيادي آهن مي باشد. 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1ميلي گرم آهن دارد، در حاليکه 100 گرم گوشت گاو بين 4-2 ميلي گرم آهن دارد.
8- کشمش، منبع خوب فيبر، آنتي اکسيدان و همچنين منبع خوب انرژي مي باشد.
9- فيبر باعث جلوگيري از سرطان کولون، کمک در جلوگيري از رشد غير معمول سلول ها، بيماري ها و همچنين کنترل قند خون را مي شود.
10- کشمش را به گوشت اضافه کنيد تا مقدار چربي غذا را کم کند و مقدار فيبر و آهن را افزايش و مقدار سديم را کاهش دهد.
11- آنتي اکسيدان از پيري و بيماري هاي حاصله از آن مي کاهد.
12- کشمش از سرطان جلوگيري مي کند.
13- کشمش ميزان LDL يا کلسترول بد را در خون کم مي کند و باعث کاهش بيماري قلبي مي گردد.
14- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنيد، آنتي اکسيدان در خون افزايش و کلسترول بد( LDL) کاهش مي يابد.
15- کشمش موجب کاهش استرس مي گردد.
16- اين ميوه خشک باعث عملکرد صحيح رگ هاي بدن مي شود.
17- کشمش براي درمان بي نظمي معده و يبوست مصرف مي شود. براي جلوگيري از اين ناخوشي ها مي توانيد، 6-5 عدد کشمش را خيس کنيد و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشيد.
18- تحقيقات نشان داده است که ورزشکاراني که قبل و در حين ورزش، حدود يک فنجان کشمش مصرف مي کنند، بهتر از بقيه سلول هاي بدن را از آسيب حفظ مي کنند.
19- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، داراي خاصيت مصرف سريع انرژي و کاهش وزن نيز مي باشد.
20- کشمش مانند هويج، براي سلامتي چشم نيز خوب است.
21- کشمش باعث تقويت اعصاب مي شود.
22- کشمش، سستي و رخوت را از بدن دور مي کند.
23- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنيد.
24- کشمش موجب از بين رفتن آب اضافي بدن مي گردد.
25- کشمش، دهان را خوشبو مي کند.
26- کشمش، اسپاسم يا گرفتگي عضلاني را کم مي کند.
پس از همين حالا، کشمش را به ماست يا سالاد خود اضافه کنيد و از خوردن آن لذت بريد.
با تشکر از :http://gorouh.org
انواع کشمش
کشمش سبز قلمی:
برای تهیه کشمش سبز از امولسیون سرد استفاده میشود.که مخلوطی از درصدهای معین کربنات پتاسیم و روغن کشمش (روغن استرالیایی ) می باشد. مقدار یک لیتر روغن با 2.5 کیلوگرم کربنات پتاسیم در 100 لیتر آب مخلوط می نمایند.انگور را بعد از برداشت تمیز کرده و درون محلول فرو می برند ( مدت20تا 30 ثانیه بسته به نوع انگور ) و سپس آنه را روی رشته های سیم مفتولی داخل بارگاه بهداشتی آویزان می نمایند تا خشک شود. به این روش کشمش سبز تولید می شود و چنانچه بخواهیم می توان از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده نمود.در این روش پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود.
کشمش زرد(دودی):
تمام مراحل تهیه این نوع کشمش مثل کشمش سبز قلمی است که در این روش از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده می نمایند.به این ترتیب که پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود
کشمش تیفی :
برای تهیه کشمش تیفی از ارقام مختلف انگور از جمله رقم سبزه مال،رزقی و0000استفاده می شود کشمش تیفی همچون کشمش آفتابی در محلول تیز آب فرو می برندو تنها تفاوت آن با کشمش آفتابی این است که به جای پهن کردن در آفتاب آن را در سایه و روی بند خشک می کنند.
کشمش آفتابی :
برای تهیه این نوع کشمش از رقم پیکانی و رسمی استفاده می گردد برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلول تیز آب فرو برده و سپس آنرا در محلی تمیز و در معرض تابش نور مستقیم نور خورشید پهن می کنند.
کشمش مویز:
برای تهیه مویزر بیشتر از رقم رزقی استفاده می شود.برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی پهن کرده و پس از خشک شدن انرا جمع آوری کرده و در سبدهای بزرگ نگهداری می نمایند.
با تشکر از : http://vet110.blogfa.com