0 امتیاز
قبل در گوناگون توسط (1.3هزار امتیاز)
دوباره دسته بندی کردن قبل توسط

چه نکات بهداشتی برای نگهداری ماهی قرمز وجود دارد؟

و اینکه تا چه زمانی بهتر است ماهی قرمز نگهداری شود؟

1 پاسخ

0 امتیاز
قبل توسط (843 امتیاز)

گروه های خاص از جمله افراد مسنی که ایمنی بدنی پایین دارند و کودکان از دست زدن مستقیم به ماهی قرمز یا ماهیان زینتی بپرهیزند. ماهیان زینتی و قرمز در بحث نگهداری در منازل کم خطرترین موجودات در بحث انتقال بیماری ها محسوب می شوند و اکنون اصفهان، کاشان و گیلان قطب تولید ماهیان قرمز کشورند.
سازمان دامپزشکی کشور سالیانه و به ویژه در ایام پایانی سال بیش از پیش مراکز تولید و تکثیر، توزیع و عرضه و نگهداری ماهیان قرمز را مورد کنترل و پایش قرار می دهد. طبق پایش های صورت گرفته در مراکز تکثیر ماهیان قرمز، هیچ گونه بیماری ویروسی و بیماری های باکتریایی در بین این نوع آبزیان دیده نشده است.

ترشحات روی پوست ماهی‌های قرمز می‌تواند به حساسیت‌ های جلدی ، اگزما و خارش پوستی منجر شود.
ترشحات روی پوست ماهی‌های قرمز براحتی وارد آب تنگ یا آکواریوم می‌شود و در صورتی که این آب با دست تماس پیدا کند، بیماری‌های مختلف پوستی را در پی خواهد داشت.
بیماری‌هایی وجود دارد که بین انسان و آبزیان مشترک است و افرادی که بدون دستکش به ماهی‌های قرمز یا آکواریوم دست می‌زنند، در معرض خطر بیماری قرار دارند و ممکن است میکروب‌های روی بدن ماهی به بدنشان منتقل شود.
بهتر است بعد از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی، دست‌ها با آب و صابون خوب شسته شود و قبل از شستن از دست زدن به چشم، پوست و دهان خودداری شود.
استفاده از دستکش نیز برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروری است و هنگام تعویض آب تنگ یا آکواریوم، این مساله حتما باید لحاظ شود.

مردم برای نگهداری اصولی ماهیان قرمز می توانند برای هر عدد ماهی قرمز انگشت قد از 2 تا 2.5 لیتر آب، دمای آب 22 تا 24 درجه سانتی گراد، ظروف درباز به ویژه آکواریوم ها (برای انتقال اکسیژن)، تعویض آب هر هفته یک تا دو بار، شستشوی صحیح ظروف حداقل هر هفته یکبار با نمک طعام سه درصد و غذای ماهیان آکواریومی استفاده کنند. همچنین از ریختن آب شهری به شکل مستقیم در ظرف ماهی و استفاده از شن، ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهی خودداری شود.
آب مورد استفاده برای نگهداری ماهی قرمز باید بهداشتی و سالم باشد و در صورت استفاده از آب شرب شبکه آبرسانی شهری باید جهت تعادل گازها و خروج کلر، آب مورد نیاز قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود. همچنین از قراردادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه و یا داخل آشپزخانه خودداری شود. کودکان و افراد حساس و دارای بیماری های خاص از دست زدن مستقیم به ماهیان زینتی و قرمز خودداری کنند. استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهی و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم از دیگر اقدامات بهداشتی است.

شهروندان پس از پایان ایام نوروز از رهاسازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانه ها و دریاچه ها به طور جدی خوداری کنند، زیرا می تواند مشکلات بهداشتی جدی را پدید آورد. می توان این نوع ماهیان را در فضای بسته استخرهای پارک ها که شهرداری ها تعیین می کنند، رهاسازی کرد.

سوالات مشابه

+3 امتیاز
1 پاسخ 1.1هزار بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 631 بازدید
0 امتیاز
3 پاسخ 448 بازدید
سوال شده 9 سال قبل در گوناگون توسط میشل (892 امتیاز)
0 امتیاز
3 پاسخ 856 بازدید
سوال شده 10 سال قبل در گوناگون توسط Saeed Zarinfam (1.1هزار امتیاز)
+2 امتیاز
4 پاسخ 4.5هزار بازدید
+2 امتیاز
1 پاسخ 405 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 1.1هزار بازدید
سوال شده 6 سال قبل در علم و دانش توسط شاکر (690 امتیاز)
0 امتیاز
1 پاسخ 486 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 974 بازدید
...