+1 امتیاز
قبل در بازار و اقتصاد توسط (7.1هزار امتیاز)
تنوع سرویسها در بانکداری اینترنتی در ایران در مقایسه با سایر کشورها مثلا مالزی و امثال اون در چه حد است؟ مثلا میشه لیستی از سرویسهای اینا رو درمقایسه باهم بگید.یا حداقل سرویسهایی که اونا دارن ولی ما نداریم چیه؟

1 پاسخ

+2 امتیاز
قبل توسط (7.8هزار امتیاز)
انتخاب شده قبل توسط
 
بهترین پاسخ
اکنون بانکداری الکترونیک در کشورمان به ابزاری برای پرداخت قبض‌آب و برق، تلفن و... یا به دستگاه‌های خودپرداز برای دریافت و پرداخت یا انتقال وجه محدود شده است اما در مقایسه با سایر کشورها ابتدای راه هستیم. با این شرایط می‌توان گفت آنچه در کشورمان به‌عنوان بانکداری الکترونیک مطرح است بیشتر به نظام دریافت و پرداخت الکترونیک محدود شده است، گرچه حتی در این شیوه نیز به‌دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم با مشکلات مبتلا به‌نظام بانکی، مشتریان بانک‌ها با محدودیت‌های بسیاری مواجه هستند. انجام مبادلات بانکی از طریق اینترنت نیز به‌دلیل محدودیت‌های شبکه‌ مخابراتی کشور یا برخی دغدغه‌های تأمین ایمنی کاربران هنوز ابتدای راه قرارداشته و برخلاف بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که اغلب خرید و فروش کالاها و خدمات آنها از طریق شبکه اینترنتی انجام می‌شود، در کشور ما هنوز هم سهم خرید اینترنتی در نظام عرضه کالا بسیار ناچیز بوده و علاوه بر عدم‌آشنایی اغلب مصرف‌کنندگان با این شیوه، دغدغه‌هایی در زمینه دریافت و پرداخت از طریق اینترنت وجود دارد.گرچه آمارهای دقیقی از سهم بانکداری الکترونیک در انجام مبادلات بانکی وجود ندارد اما با در نظر گرفتن کارکرد بانکداری الکترونیک در کشورهای مختلف جهان و مقایسه آن با استفاده از این سیستم بانکی در کشورمان شاید بتوان گفت این سیستم در خوشبینانه‌ترین حالت سهمی کمتر از15درصد در انجام مبادلات بانکی مشتریان دارد، درصورتی که اگر این سیستم بانکی به سهم 50درصدی در انجام مبادلات بانکی دست یابد دیگر نیازی به جابه‌جایی حجم وسیعی از پول نقد نخواهد بود، این در حالی است که اکنون در کشورهای پیشرفته دنیا حتی استفاده از چک نیز به‌عنوان ابزار مبادله پولی روز به روز در حال منسوخ شدن است و اغلب معاملات به روش الکترونیک صورت می‌گیرد اما استفاده از چک ابزار مهمی در نظام بانکی کشورمان بوده و حجم وسیعی از چک‌های برگشتی را شاهد هستیم.

مثلا :

خدمات خودپردازهای کشورمان از دریافت وجه، خرید شارژ سیم‌کارت‌های اعتباری، انتقال وجه به حساب یا کارت دیگران، پرداخت قبوض و کمک‌های مردمی فراتر نمی‌رود در حالیكه در بسياري از كشورها به خصوص آنها كه عضو شبكه گسترده ارتباطات درون بانكي هستند، دستگاه‌هاي خودپرداز خدماتی مثل خريد بليت‌هاي مسابقات ورزشی، بليت قطار، هواپیما و بليت كنسرت و سينما را هم ارائه مي‌دهند.
این خدمات خودپردازها را به یک فروشگاه همه کاره تبدیل کرده که مشتری و مراجعانش را دست خالی به خانه برنمی‌گرداند. به علاوه خودپردازهای اروپایی این چند کارکرد را هم دارند که شاید بد نباشد نگاه کوتاهی به آنها بیندازید:
1- تبديل پول خرد و اسكناس شما به مبلغ موجود در كارت: يعني به فرض اگر شما ۳۰ يورو پول در جيب خود داشته باشيد مي‌توانيد به يك دستگاه خودپرداز مراجعه كنيد و پول‌تان را پس از وارد کردن كارت‌تان وارد دستگاه كنيد تا با طي مسيري مشخص اين پول وارد كارت شما شود.
2- بازي‌هاي كامپيوتري با دستگاه خودپرداز: نكته جالب در مورد دستگاه‌هاي خودپردازاين است كه تعداد زيادي از اين دستگاه‌ها به تازگی در فروشگاه‌هاي بزرگ و فرودگاه‌ها قرار گرفته‌اند و كاربران در ساعات مرده از بازي‌هاي رایانه‌ای آنها استفاده می‌کنند.

3- فناوري بيومتريك: به اين صورت كه پرداخت پول تنها با گرفتن اثر انگشت، تصوير چهره و عنبيه چشم و تشخيص هويت فرد امكان‌پذير مي‌شود. در برخي از كشورهاي آسيايي مثل چين و ژاپن این خدمات در حال ارائه است.
پذيرفتن كاغذ چك: به این صورت که مشتری مي‌تواند چك خود را از طريق دستگاه خودپرداز  نقد كند .البته اين كار در برخي از كشورهاي اروپايي مثل آلمان و جمهوري چك انجام شده است.
4-چاپ كردن ليستي از قيمت اجناس مختلف: اين خدمات به اين ترتيب است كه دارنده كارت با رفتن به قسمت مثلا بليت یک سينماي خاص يا برند یک دستمال كاغذي مي‌تواند از آخرين قيمت این خدمات یا کالاها با خبر شود.

5- خودپرداز طلا:استفاده از خودپردازهای طلا، پس از راه اندازی اولین دستگاه خودپردازها در ابوظبی رو به افزایش گذاشته و اولین خودپرداز طلای انگلستان نیز در فروشگاهی در لندن راه اندازی شد. اولین خودپرداز توزیع طلای جهان سال گذشته در هتل پالاس ابوظبی نصب شد و طراح این دستگاه استفاده از آن را در امارات، آلمان، ایتالیا،چين و آمریکا گسترش داد. تا کنون محل قرار گیری این دستگاه ها در هتلهای بزرگی مانند هتل برج خلیفه و یا مکانهای محافظت شده بوده است. اما شهر لندن اولین مکانی است که این خودپرداز طلا را در یک مرکز خرید نصب شد. این دستگاه از طریق شبکه محافظت شده ای به قیمتهای به روز شده بازار طلا دسترسی دارد و هر ۱۰ دقیقه یکبار قیمتهایش به روز می شود.

سوالات مشابه

0 امتیاز
2 پاسخ 941 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 4.3هزار بازدید
سوال شده 7 سال قبل در بازار و اقتصاد توسط Saeed Zarinfam (1.1هزار امتیاز)
+1 امتیاز
0 پاسخ 469 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 603 بازدید
...