راهکارهای خانگی برای خلاص شدن از جای جوش:
۱. آبلیمو
آبلیموی تازه را با فشردن لیمو بگیرید. اگر پوستتان حساس است با کمی آب آن را رقیق کنید. با یک تکه پنبه، آبلیمو را روی جای جوشها بمالید. کمی فرصت بدهید تا خشک شود. با آب خنک پوست صورتتان را بشویید. هر دو روز یکبار این کار را تکرار کنید تا در مدتی کوتاه از تیرگیهای جای جوش خلاص شوید. بعد از هر بار استفاده از این روش، حتما پوستتان را با میزان کافی مرطوبکننده رطوبتدهی کنید. آبلیمو با وجود قدرت زیادی که در از بین بردن تیرگیهای پوست و جای جوش دارد میتواند پوست را بهشدت خشک کند.
۲. جوش شیرین
برای این کار ابتدا باید خمیری از بیکربنات سدیم تهیه کنید. جوش شیرین را در ظرفی بریزید، کمی آب اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یکدست آماده شود. خمیر را روی جای جوش قرار بدهید. بگذارید خمیر در طول شب روی جوش بماند و صبح آن را بشویید.
۳. عسل
کمی عسل خام را مستقیما روی نقطهی جوش قرار بدهید. بگذارید شب تا صبح روی صورتتان بماند و صبح آن را با آب تمیز بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید تا بهسرعت و بهطور دائمی از شر جای جوشها خلاص شوید.
۴. آب سیبزمینی
آب سیبزمینی یکی از بهترین درمانهای خانگی برای از بین بردن نقاط تیره و لکههای پوستی است. اگر جای جوشها روی صورتتان باقی مانده است یکی از بهترین گزینهها برای از بین بردن سریع و دائم این لکهها، آب سیبزمینی است.
یک سیبزمینی آبدار و تازه را به ورقههای نازک بُرش بزنید. آنها را مستقیما روی نقاطی که دارای لکههای تیره هستند قرار بدهید. بگذارید بُرشهای سیبزمینی چند دقیقه روی صورتتان بماند. صورتتان را با آب ولرم بشویید.
میتوانید تأثیر این روش را با رندهکردن سیبزمینی و تهیهی ماسک سیبزمینی و عسل تقویت کنید. این کار جای جوشها را طی چند هفته کاملا برطرف میکند.
۵. آب خیار
آب خیار را با رنده کردن یا لِه کردن آن بگیرید. آب آن را به صورتتان بزنید و بگذارید شب تا صبح بماند و صبح صورتتان را با آب ولرم بشویید. این روش شاید زمان زیادی ببرد و نتواند یکشبه شما را از شر همهی جای جوشها خلاص کند، اما با استفادهی مداوم و روزانه از آن، پوستی صاف و سالم به شما هدیه خواهد داد.
۶. آلوئه ورا
یک برگ تازه و باطراوت آلوئهورا را انتخاب کنید. آن را بفشارید تا ژل آلوئهورا بهدست آید. بهآرامی با انگشتانتان این ژل را روی نقاط جوشدار یا تیره ماساژ بدهید. این کار را دو بار در روز به مدت چند هفته تکرار کنید تا جای جوشهای شما به روشی طبیعی از بین بروند.
۷. زردچوبه
پودر زردچوبه، شیر و آبلیمو را مخلوط کنید تا خمیر غلیظی بهدست آید. آن را بر روی قسمتهایی از پوست که دارای جای جوش یا لکه هستند بمالید. اجازه بدهید کاملا خشک شود و سپس آن را با آب ولرم بشویید.
۸. گلاب و گلیسیرین
کافی است حداقل دو بار در روز از ماسک گلیسیرین استفاده کنید تا تمام جای جوشها از بین بروند. خشکی پوست میتواند باعث سوزش و لایهلایهشدن پوست شود. در این حالت سلولهای مردهی پوست زیاد میشوند و با بستن منافذ پوست باعث تشدید مشکل جوش و آکنه خواهند شد. خاصیت اشباعکنندگی گلیسیرین به منافذ اجازهی تنفس میدهد، رطوبت را حفظ میکند و انسداد منافذ را از بین میبرد. به این معنا که گلیسیرین، یکی از مهمترین دلایل اولیهی ایجاد جوش را (بسته شدن منافذ پوست) از بین میبرد. این ماده با پُر کردن حفرهها و شیارهای کوچک سطح پوست، جلوهای سالم و صاف به پوست میدهد. گلیسیرین علاوه بر ویژگیهای متعددی که دارد میتواند با بیماریهای مسری پوستی مانند آلودگیهای باکتریایی، التهاب پوست و پسوریازیس مقابله کند.
۹. سفیدهی تخممرغ
سفیدهی تخممرغ را در یک کاسه بریزید و آنقدر هم بزنید تا سفید شود و پُف کند. آن را بهآرامی با انگشت روی پوستتان بمالید و بیشتر بر نقاط تیره و جاهای جوش متمرکز باشید. بعد از خشک شدن سفیدهی تخممرغ روی پوستتان، یک یا دو دقیقه صبر کنید و بعد آن را با آب گرم بشویید. این کار را دو تا سه بار در هفته تکرار کنید. اگر پوستتان خیلی خشک است بعد از شستن صورتتان با آب گرم میتوانید از روغن زیتون استفاده کنید.
راههایی برای از بین بردن سریع و دائمی جای جوش وجود دارد. این روشها فقط در کلینیک و توسط متخصص پوست قابل انجام است:
۱. لیزر
برای این کار از اشعهی متمرکز نور لیزر استفاده میشود تا نقاط تیرهی بهجا مانده از جای جوش یا آکنه را از بین ببرد. این عمل در کلینیک انجام میشود و جای جوش را بلافاصله از بین میبرد. عمل لیزر برای درمان جای جوش، ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد.
با توجه به عمق لکههای تیرهی بهجا مانده بر پوست، طی یک تا سه جلسه درمان، جای جوشها کاملا برطرف میشوند. در هر صورت، نتیجهی لیزر را بلافاصله میتوانید ببینید و با مقایسهی عکسهای قبل و بعد از لیزر میتوانید به این تغییرات پی ببرید.
۲. میکرودرم (لایهبرداری پوست)
اگر جای جوشها زیاد عمیق نباشند میتوان با روش میکرودرم، بلافاصله آنها را از بین برد. این عمل از طریق تراشیدن لایههای پوست، لایههایی که دارای لکههای تیرهی جای جوش هستند را از بین میبرد. (این لکهها حاصل از لختهی خونی است که از فشار دادن جوش بهوجود آمدهاند) این روش غیر تهاجمی درمان جای جوش، از روش درمان با لیزر کمهزینهتر است.
۳. ماسکهای لایهبردار شیمیایی
ماسکهای لایهبردار شیمیایی برای بهبود ظاهر پوست استفادهی گستردهای دارند. اگر پوستتان دچار چروک یا جای جوش شده است، این ماسکها به شما کمک میکنند خودتان را از این نشانههای پیری بهسرعت خلاص کنید.
متخصص پوست با استفاده از مواد شیمیایی، ماسکی آماده میکند که لایهای از پوست شما را جدا خواهد کرد. همراه با این لایه، تیرگیها و لکههای حاصل از جوش جدا میشوند و شما بلافاصله پوستی صاف و درخشان خواهید داشت. ماسکهای لایهبردار از سریعترین روشهای درمان جای جوش هستند.