0 امتیاز
قبل در درمان و پزشکی توسط (458 امتیاز)

مصرف الکل چه صدماتی به بدن وارد می کند؟

1 پاسخ

0 امتیاز
قبل توسط (240 امتیاز)

از همان لحظه که الکل وارد دهان می‌شود، جذب آن هم شروع می‌شود و شاید یکی از مهم‌ترین تاثیرات الکل را باید روی سیستم گوارشی بدن دانست. 

تاثیر الکل بر دستگاه گوارش:

-تاثیر الکل بر کبد
هپاتیت حاد الکلی: این بیماری با مصرف زیاد الکل و در زمان کم ایجاد می‌شود. هپاتیت حاد الکلی با علائمی مانند التهاب کبد، زردی حاد، درد شکم، علائم مختص نارسایی کبد، کاهش قندخون و کاهش هوشیاری بروز می‌کند.
سیروز کبدی: این اختلال با مقدار مصرف کم یا زیاد الکل ولی طولانی‌مدت ایجاد می‌شود. الکل باعث می‌شود عملکرد سلول‌های کبد به‌تدریج به‌دلیل فیبروزه شدن کبد از بین برود. چنین بیمارانی دچار خستگی، ضعف و ناتوانی، بی‌اشتهایی، تهوع و کاهش وزن هستند.
با پیشرفت بیماری و در مراحل نهایی زردی پوست و خارش به‌دلیل رسوب املاح صفراوی زیر جلد هم وجود دارد. با پیشرفت بیماری و بالارفتن فشار ورید کبدی واریس مری ایجاد می‌شود و ممکن است خونریزی شدید ایجاد شود که سلامت بیمار را به‌شدت در معرض خطر قرار می‌دهد.
کبد چرب الکلی: در این بیماری آنزیم‌های کبدی افزایش می‌یابند و ممکن است فرد کاملا بدون علامت باشد. کبد چرب الکلی در طولانی‌مدت می‌تواند باعث آسیب جدی به کبد یا سیروز کبدی شود.

-تاثیر الکل بر لوزالمعده
این بیماری به دو صورت حاد و مزمن بروز می‌کند. در التهاب حاد لوزالمعده بیمار به‌دنبال مصرف زیاد الکل در زمان کوتاه دچار التهاب می‌شود. التهاب مزمن لوزالمعده معمولا در افرادی مشاهده می‌شود که سابقه چندبار التهاب حاد لوزالمعده را دارند. ترک کامل الکل باعث بهبود این بیماران می‌شود.
بیمارانی که دچار التهاب مزمن لوزالمعده می‌شوند علائمی مانند لاغری، اسهال، مدفوع چرب، درد شکم و ضعف و بی‌حالی خواهند داشت.به‌دنبال التهاب مزمن لوزالمعده ممکن است سرطان لوزالمعده هم دیده شود. در واقع، الکل یک عامل مشخص در ابتلای افراد به سرطان لوزالمعده است.

-عوارض گوارشی الکل
افرادی که الکل مصرف می‌کنند، دچار مشکلات معده مانند خراش در معده، زخم‌های گوارشی، التهاب و درد معده می‌شوند. این عوارض در اثر مصرف کم یا زیاد الکل ایجاد می‌شوند، ولی با مصرف زیاد این عوارض بیشتر بروز می‌کنند. الکل ممکن است باعث ریفلاکس معده به مری شود؛ یعنی اسید معده وارد مری شود.
بیمارانی که ریفلاکس دارند به هیچ وجه نباید الکل استفاده کنند چون الکل باعث تشدید ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری می‌شود. بعضی از سرطان‌های مری و معده هم در اثر مصرف الکل گزارش شده است.
الکل موجب چاقی و اضافه وزن فرد نیز می‌شود چون انرژی بدن مصرف نمی‌شود و انرژی مازاد در بدن باقی می‌ماند. از طرفی، مصرف الکل ممکن است باعث کمبود ویتامین‌های مختلف در بدن شود.

سوالات مشابه

0 امتیاز
2 پاسخ 1.4هزار بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 855 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 354 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 343 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 627 بازدید
...