قهوه عربی، قهوه فرانسه، کاپوچینو، موکا، فراپه و ... انواع مشهور این نوشیدنی هستند.
قهوه فرانسه: بهطورکلی، مزهای شبیه به قهوه کافِهتیِهرِه دارد ولی گرد قهوه را برای بهتر کردن عطر و طعمش از آن جدا میکنند.
قهوۀ اسپرسو : " عصاره ای" افشرده و پر عطر و طعم است که از دم کردن دانه های قهوه به دست می آید.
قهوه موکا: اسپرسوی غلیظ و شربت شکلاتی موکا و شیر داغ بخار داده شده ترکیب می شوند و با خامۀ زده شده بر روی سطح لیوان موکاخوری از لبۀ لیوان به بالا تکمیل می شود.
آمریکانو (آمریکایی):دو نيم استكان قهوه اسپرسو به علاوه آب داغ برای درست کردن نوشیدنیهای ملایم.
قهوه ماکیاتو (لکّه شیری):دو نيماستكان قهوه اسپرسو با رویهای از یک قاشق غذاخوری کفشیر غلیظ است که در فنجان استاندارد یا نیمفنجان سرو میشود.
کاپوچینو:کاپوچینو، نوشیدنی مخصوص ایتالیایی، آنچنان در سراسر جهان مشهور است که نام آن نیازی به ترجمه در زبان های مختلف ندارد. از پرطرفدارترین قهوههاست و در فنجانهای پهن سرو میشود.
کافه لاتّه (شیر اسپرسو):اسپرسویی غلیظ و کامل است که بر روی آن مقدار زیادی شیر بخار زده ریخته شده و روی آن با لایه ای کف شیر نازک پوشانده شده باشد.
تهیه قهوه در کشورهای گوناگون، متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه میکنند.مثلا در روش جوشاندن قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند كه آرام به جوش آید. این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می كنند. برای این كارچند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می كنند. یا در اسپرسو در این روش از نوعی قوری كه سه بخش دارد استفاده می كنند. در قسمت پایینی، آب می ریزند. پس از آن كه آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می شود كه پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می شود. معمولاً قوری را روی گاز می گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد.
هر ماده غذایی را اگر به اندازه مصرف کنید برای بدن منفعت دارد.اندازه مصرف قهوه متخصصان تغذیه توصیه میکنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.اما مهمترین نکته آن است که هر روز ما تأثیرات جدیدی را در زمینه عادت به نوشیدن قهوه میشنویم. البته در برخی از خبرها از فواید آن صحبت میشود، اما در برخی دیگر از مضرات آن میگویند، مانند خبری که اخیراً از سوی یکی از خبرگزاری ها منتشر شد.بر اساس تازه ترین تحقیقات پزشکی، مصرف زیاد قهوه سبب از بین رفتن مینای دندان ها میشود.
تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و کاهش حملات آسم در مورد قهوه به اثبات رسیده است.طی مطالعه ای در آمریکا و ایتالیا، دیده شد که نوشیدن مرتب قهوه در بیماران مبتلا به آسم، باعث کاهش حملات آسمی در آنها می شود.از این نوشیدنی میتوان در کاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده کرد.در ضمن، قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شکستن چربیها شده و به میزان قابل ملاحظهای سوخت و ساز را در سلولها بالا میبرد.