روزنامه هافینگتون پست می نویسد که بر خلاف باور عمومی که بازی های ویدئویی باعث افزایش خشونت و ایجاد صدمه های دیگر می شوند (که تا به حال اثبات نشده اند) بازی های ویدئویی می توانند برای مغز مفید باشند.
1) تحقیقی که به تازگی انجام شده است نشان داد که افرادی که 30 دقیقه بازی کرده بودند در قسمت های مختلف مغز شان رشد دیده می شد و بازی می تواند از بیماری هایی که با کوچک شدن مغز ارتباط دارند جلوگیری کند، مانند آلزایمر یا اسکیزوفرنی.
2) تحقیقات دیگری نشان داده که بازی های استراتژیک مانند «سیمز» و «استارکرفت» به تقویت انعطاف پذیری و بالا رفتن ضریب هوشی کمک می کنند.
3) تحقیقاتی دیگر بر افرادی که سنشان بالا بود نشان داد روزانه 2 ساعت بازی های ویدئویی فکری باعث جوان ماندن مغز می شود.
4) تحقیقی که با موضوع مضرات بازی های ویدئویی بر کودکان انجام شد در آخر به این نتیجه رسید که بازی ها نه تنها آسیبی ندارند بلکه بازی هایی با سرعت بالا به کودکان دارای اختلالات خواندن و نوشتن کمک می کند.
5) تحقیق دیگری نشان داد که دانشجویان پزشکی ای که روزانه 2 ساعت بازی ویدیویی می کنند، در شبیه سازی عمل های جراحی نتایج به مراتب بهتری کسب می کنند.
6) تحقیقی در سال 2010 نشان داد که بازی های ویدئویی، بالاخص آنها که از واقعیت مجازی استفاده می کنند، در کاهش درد ناشی از بیماری ها تاثیر بسیاری دارند.
7) پژوهشی در سال 2009 بر روی جوان هایی که بازی های تیراندازی انجام می دادند نشان داد که این بازی ها تاثیر مثبت بسیار زیادی بر بهبود بینایی افراد دارند.
8) در سال 2012 محققین برای درمان کودکانی با میانگین سنی 15 که دارای افسردگی یا بیماری های مشابه بودند بازی ای ساختند و کودکان را با آن آزمایش کردند. نتیجه بسیار متفاوت و بهتر از درمان با روش های درمان معمول بود.
9) در آزمایشی دیگر کسانی که سکته های سنگین را تجربه کرده بودند به دو گروه تقسیم شدند. گروهی که بطور معمول تحت درمان قرار گرفتند و گروهی که با بازی های ویدئویی این کار انجام دادند. نتیجه این بود که افرادی که با بازی های ویدئویی تحت درمان قرار گرفته بودند با سرعت و اثربخشی بالاتری بهبود یافتند.
البته این تحقیقات درباره بیش از حد بازی کردن با این دستگاه ها نبوده و بازی کردن بیش از 2 ساعت آسیب های بسیاری را برای گیمر ها به همراه دارد.