+2 امتیاز
قبل در کامپیوتر و اینترنت توسط (843 امتیاز)

شورای عالی انفورماتیک کشور مستنداتی با نام نماتن عرضه کرده است، این مستندات به چه هدفی تولید شده و کاربرد آن در مهندسی نرم افزار چیست؟

2 پاسخ

+2 امتیاز
قبل توسط (7.1هزار امتیاز)
انتخاب شده قبل توسط
 
بهترین پاسخ
(نما‌تن) يكي از طرح‌هاي پايه‌اي براي ساماندهي وضعيت نرم‌افزار كشور بوده از سوي دبير‌خانه شوراي عالي انفورماتيك در حال اجراست  و مجموعه‌اي است از استانداردها، قوانين، مقررات، دستورالعمل‌ها، راهنماها و نهادهاي اجرايي و نظارتي كه براي نظم‌بخشي به صنعت نرم‌افزار كشور از منظر مبادله محصولات و خدمات نرم‌افزاري در جامعه، با هدف حفظ منافع مشروع همه ذينفعان اين صنعت، ايجاد فضاي مشاركت و رقابت، و توسعه همه‌جانبه و پايدار صنعت نرم‌افزار كشور تدوين و اجرا مي‌شوند.
يكي از اهداف اصلي طرح، تعريف پيمان‌نامه تيپ براي قراردادهاي نرم‌افزاري بوده است. اما اهداف ديگري هم دنبال شده است. ايده اصلي اين بوده كه مثل ساير رشته‌هاي مهندسي (ساختمان، تا سيسات و... ) كه داراي استانداردهاي مشخصي در ارجاع و اجراي كار بوده‌اند، براي مهندس نرم‌افزار استاندارد‌هايي تهيه شود. با اين هدف كلي، مواردي از قبيل تعريف، طبقه‌بندي و ضوابط رتبه‌بندي پيمانكاران و مشاوران، ضوابط ارجاي كار، طبقه‌بندي كار‌هاي نرم‌افزاري، روش‌هاي تحويل‌گيري نتايج پروژه‌ها و ضوابط دوره تضمين، مسايل حقوقي خاص، موارد مربوط به حق تا‌ليف (مالكيت معنوي) و ساير موارد مشابه هميشه در دستور كار بوده است.
تا كنون سه فاز از طرح توسعه اين نظام توسط شوراي‌عالي انفورماتيك اجرا شده است:
• نماتن-1 : استانداردهاي تعريف و ارجاع كارهاي نرم‌افزاري
• نماتن-2 : استانداردهاي توليد و توسعه نرم‌افزار
• نماتن-3 : طرح جامع نظام مهندسي نرم‌افزار كشور
قبل توسط (843 امتیاز)
چرا گفتین بود، مگه الان نیست؟
قبل توسط (7.1هزار امتیاز)
چرا! بوده و خواهد بود، تا زمانی که نرم افزار توسعه داده میشه این مستندات هم هست
+1 امتیاز
قبل توسط (7.8هزار امتیاز)
«نماتن» به معنی «نظام مهندسی و استانداردهای تولید و توسعه نرم‌افزار» بوده که در سه فاز تدوین شده است. مستندات مختلف «نماتن» خصوصاً فاز ۳ آن شامل بررسی‌ها، تحقیقات و مقایسات فراوانی راجع به نرم‌افزارِ و توسعه آن، نظام‌های صنفی و نظارتی داخلی و خارجی است.

یکی از مضرات فعالیت در اینترنت این است که فکر می‌کنیم همه چیز به طور مستقیم در اینترنت وجود دارد و هر چیزی که در اینترنت ندیدیم به معنی وجود نداشتن آن است. اینترنت ما را تنبل کرده و در بعضی حالات  وسعت دید ما را کاهش داده. ما در اثر استفاده زیاد از اینترنت دچار این توهم شده‌ایم که همیشه از همه چیز خبر داریم و این تنها ما اینترنت‌بازها هستیم که در حوزه تخصصی خودمان یعنی برنامه‌نویسی فعال هستیم.

یکی از مصادیق این مضرات  بی‌اطلاعی از حجم قابل توجهی از تحقیقات و بررسی‌های از قبل انجام شده در زمینه نرم‌افزار و مسائل حرفه‌ای و شغلی آن است که در مستندات «نماتن» وجود دارد.

سوالات مشابه

+1 امتیاز
1 پاسخ 2.4هزار بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 1.2هزار بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 791 بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 1.0هزار بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 722 بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 2.3هزار بازدید
...