0 امتیاز
قبل در درمان و پزشکی توسط (1.3هزار امتیاز)

آیا دلیل سیاه شدن ناخن پا بیماری خاصی است؟

1 پاسخ

0 امتیاز
قبل توسط (897 امتیاز)

رنگ پوست: گاهی تغییر رنگ ناخن صرفا یک مشکل پوستی است. در زیر ناخن نیز مانند هر قسمت دیگر بدن پوست وجود دارد و می تواند در هر زمانی دچار تغییر رنگ شود. معمولا این نوع تغییر رنگ متقارن است و در انگشتان متعددی از پا دیده می شود، برای مثال انگشت کوچک هر دو پا ممکن است تغییر رنگ دهند و شبیه هم شوند. یکی دیگر از نشانه های بارز، تغییر رنگ مشابه در هر دو انگشت شست دست است. این علائم می تواند به تشخیص ناخن های خوش خیم سیاه از آنهایی که بدخیم هستند و معمولا فقط در یک ناخن دیده می شوند، کمک کند. با این حال توصیه می شود با مشاهده ی هر گونه تغییر رنگ ناخن به پزشک مراجعه کنید.

هماتوم زیر ناخن: افتادن یک جسم سنگین روی پا می تواند رگ های خونی زیر ناخن را پاره کند و خون در زیر ناخن جمع شود. این نوع سیاهی ناخن که به آن هماتوم زیر ناخن می گویند، به آسانی قابل تشخیص است، چون بلافاصله بعد از حادثه ظاهر می شود. جمع شدن خون در زیر ناخن، باعث ایجاد احساس تپش دردناک می شود که می توان  توسط پزشک با یک شی مانند یک سوزن نازک این خون را خارج کرد. این کار، فشار و درد و سیاهی ناخن را از بین می برد و همیشه باید توسط یک پزشک انجام شود. انجام این کار در خانه مشقت بار و غیربهداشتی است.

عفونت های قارچی: عفونت قارچی انگشتان پا مانند مشکل پای ورزشکار، می تواند به ناخن پا گسترش یافته و سایه هایی از رنگ زرد، قهوه ای، بنفش، آبی، سبز و سیاه ایجاد کند. این محدوده رنگ منحصر به قارچ است که در زیر ناخن ایجاد می شود. قارچ مانند یک ماده ی سفید گچی در خطوط بستر ناخن قرار می گیرد و اغلب بوی بدی به همراه دارد. اگر فکر می کنید دچار عفونت قارچی شده اید، با پزشک صحبت کنید. او می تواند با برش و نمونه برداری از بخشی از ناخن مشکل را تأیید کند. گزینه های درمانی بسته به شدت عفونت متغیر می باشد. در موارد خفیف، اغلب با داروهای موضعی درمان صورت می گیرد، در حالی که در مورد قارچ های تهاجمی تر نیاز به داروهای خوراکی و یا حتی درمان با لیزر وجود دارد.

سرطان پوست: ملانوم (خطرناک ترین نوع سرطان پوست) می تواند در زیر بستر ناخن بر روی صفحه ناخن رشد کند و باعث افزایش رنگدانه های پوست شود. یکی از نشانه های این سرطان، تغییر رنگ است که فراتر از ناخن و روی کوتیکول گسترش می یابد. اگر شما هیچ ترومایی ندارید و ناخن تان به آهستگی شروع به تغییر رنگ کرد، به خصوص اگر رنگ فراتر از ناخن تان پیش رفت، باید به پزشک مراجعه کنید. در حالی که ملانوم می تواند کشنده باشد، ولی اگر زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.

شایع ترین علت سیاه شدن ناخن پا، ترومای (آسیب) تکراری است که می تواند ناشی از دویدن یا پوشیدن هر نوع کفش نامناسب یا تنگ باشد. اگر بعد از ورزش یا پوشیدن کفش بسیار تنگ یا بسیار گشاد، ناخن تان سیاه شد، دلیل آن تروما است. ترومای تکراری از نوع خفیف (کمی تغییر رنگ سیاه و آبی در ناخن و بدون درد) تا شدید (تغییر رنگ شدید و تاول بزرگ خونی در زیر ناخن) متغیر است. در موارد خفیف هیچ درمانی نیاز نیست و ناخن به مرور زمان رشد می کند. ولی در موارد شدید، تاول زیر ناخن باعث جدا شدن بخشی از ناخن یا کل آن می شود. اگر کل ناخن جدا شود، بخش مرده به حساب می آید و نباید تلاش کنید تا آن را دوباره سرجایش قرار دهید. این حالت بسیار دردناک خواهد بود. اگر جدا شدن ناخن در انگشت بزرگ پا باشد، رشد ناخن به زمان طولانی تقریبا یک ساله نیاز دارد، اما اگر جدا شدن ناخن مربوط به انگشت کوچک پا باشد، رشد آن حدود 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد.

اگر ترومای تکراری مجددا پیش بیاید، ناخن جدید نیز ممکن است کبود شده و به طور کامل جدا شود. برای جلوگیری از این مشکل به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند ناخن مرده را تمیز کند و یا کاملا بردارد تا فضای کافی برای رشد ناخن جدید فراهم شود. همچنین اگر پوست اطراف ناخن قرمز و ملتهب شد و ترشحاتی داشت، باید نزد پزشک بروید.این ممکن است نشانه ای از عفونت باشد.

سوالات مشابه

0 امتیاز
1 پاسخ 904 بازدید
+6 امتیاز
3 پاسخ 1.1هزار بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 558 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 1.5هزار بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 496 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 342 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 406 بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 304 بازدید
0 امتیاز
2 پاسخ 641 بازدید
...