مدل بانکهای اطلاعاتی شی گرا ، قدرت زبانهای شی گرا و سیستم های ذخیره و بازیابی اطلاعات را ترکیب کرده و به سیستم های بسیار قدرتمندی تبدیل شده اند.
تعریف مفاهیمی از قبیل کلاس، وراثت ، چند ریختی و ... قدرت فوق العاده ای به آن بخشیده است.در مدل بانک اطلاعات شئ گرا داده ها فقط به شکل شئ ذخیره می شوند و ارتباط بین داده ها ،صفتها، محدودیت ها، و مسائل زمان و مکان را نیز در بر میگیرد.
ر واقع طراحی بانک اطلاعات در مدل شئ گرا یعنی ارائه بانک مورد نظر در قالب مکانیزم های ارائه شده توسط این مدل مانند : کلاس،وراثت،گروهبندی و...
داده های بانک اطلاعات در این مدل بصورت اشیایی در می آیند که به طرق مختلف در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند و عملیات گوناگون مانند وارد کردن داده ها، حذف و اضافه و به روز درآوردن آنها و استخراج اطلاعات توسط پیام هایی که بین اشیا رد و بدل می شود قابل انجام است.یکی از بزرگترین دلایل توفیق بانک اطلاعات شی گرا امکان تعریف نوع داده توسط کاربر است.مدل شئ گرایی به کاربر امکان می دهد که ضمن استفاده از انواع ساده داده های تعریف شده ، خود نیز به طور دلخواه به تعریف داده بپردازد و آنها را کنترل و پیاده سازی کند. که مفاهیم شی گرایی تعریف شده در این مدل مانند: وراثت ، چندریختی و... به این عمل قدرت فوق العاده ای بخشیده است.
چند پایگاه داده شی گرا معروف:
oracle
Microsoft SQL Server
MySQL
PostregSQL
DB2