قبل از چیدن سفره هفت سین حتما در خانه یا محل کار خود، رفع انباشتگی انجام دهید. همان خانه تکانی که در فرهنگ ایرانیان قبل از نوروز باستانی مرسوم است.
سفره خود را روی زمین پهن نکنید، بهتر است چیدمان هفت سین روی سطحی بالاتر از زمین انجام شود.
بهترین میز برای چیدمان هفت سین، میزهای گرد هستند. در غیر این صورت از میزهایی استفاده کنید که گوشههای نرم دارند و در صورتی که میز شما دارای گوشه های تیز است، با پهن کردن سفره یا پارچه روی آن، گوشههای تیز آن را بپوشانید.
بهترین رنگ برای سفره هفت سین ، رنگ های معرف عنصر زمین است؛ مثل کرم، زرد کمرنگ، قهوهای روشن.
بهتر است برای هفت سین از ظروف فلزی و ظروفی که گوشههای تیز دارند و ظرهایی که دهانههای تنگی دارند (مثل لیوانهای باریک و بلند)، استفاده نکنید.
تمام خوراکی هایی را که روی سفره قرار میدهید را بعد از ۱۳ فروردین یا در صورتی که ممکن است خوراکی خراب شود، قبل از آن بخورید و با خوراکی دیگر جایگزینش کنید.
خوراکی هایی مثل سماق و سرکه و… را می توانید در طول سال هم استفاده کنید ولی به هیچ عنوان آن ها را برای سفره هفت سین سال بعد نگه ندارید.
نکته مهم دیگر این است که خوراکیهای سر سفره هفت سین را حتما خود اعضای خانه مصرف کنند.
در صورتی که هر یک از سینهای سفره هفت سین در اختیارتان نیست، آن را با خوراکی دیگری جایگزین کنید، مثلا می توانید به جای سمنو، نان روی سفره قرار دهید. یا در صورتی که سبزه ندارید، یک گلدان گل تازه با برگهای سبز به جای آن بگذارید.
تا جای امکان از خوراکیهای مصنوعی استفاده نکنید، چرا که از نظر فنگ شویی مواد مصنوعی انرژی مواد طبیعی را ندارند و استفاده از آنها معمولا نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت.
ساعت در فنگ شویی نماد گذر زمان و از دست دادن آن است، بهتر است روی سفره هفت سین خود از ساعت استفاده نکنید.
روز بعد از ۱۳ فرورودین (۱۴ فروردین)، سفره هفت سین خود را جمع کنید.