0 امتیاز
قبل در بازار و اقتصاد توسط (0 امتیاز)
بسته شده قبل توسط

نخستین گام برای تهیۀ تبلیغات و پیام آگهی، گردآوری اطلاعات لازم است. ابتدا پیام آگهی درباره ی یک کالا باید اطلاعاتی در این باره که چه لوازم، مواد و عواملی در تولید کالا به کار رفته است؛ کیفیت کالا، کاربرد آن، چگونگی مقایسه با محصولات رقبا؛ وسیله شناسایی آن در فروشگاه ها و قیمت کالا را در برگیرد. افزون بر آن چه گفته شد در روانشناسی تبلیغات هم چنین باید به پرسش هایی درباره ی خریداران احتمالی کالا مانند این که آیا مصرف کنندگان کالا مردان هستند یا زنان یا هر دو گروه؛ چه سنینی بیش تر از کالا مصرف می کنند؛ درآمد مصرف کننده ی کالا در چه حدودی است؛ چه کسانی در تصمیم به خرید نفوذ دارند؛ آیا مصرف کنندگان کالا از گروه مذهبی یا ملیت یا نژاد خاصی هستند و در پایان این که افراد مورد نظر در کجا سکونت دارند، پاسخ دهد.

روش های تبلیغات موثر و کارآمد چیست؟

تحلیل اطلاعات در ساخت تبلیغ

مرحله ی بعد «تحلیل اطلاعات» است. تبلیغ گر باید ببیند در میان اطلاعات گردآوری شده از چه نکات مهم و موثری در آگهی و فروش کالا می تواند بهره گیرد. چه امتیازها و فوایدی خوشنودی مصرف کننده را فراهم خواهد آورد و در جلب نظر او موثر خواهد شد. به این منظور تبلیغ گر باید میان دو مفهوم نکته روش های فروش و مزایای کالا تفاوت قائل شود.

نکته ی فروش یک کالا عبارت است از تشریح خود کالا و وظایفی که انجام می دهد. برای نمونه چطور ساخته شده است و اندازه و مختصات دیگر کالا که می تواند به جلب رضایت خریدار کمک کند، چیست؟ و در مقابل فایده و مزیت عبارت است رضایتی که خریدار آن کالا به دست می‌آورد. نکته ی فروش همیشه در خود کالا موجود است اعم از این که کسی آن را بخرد و یا نخرد. در صورتی که مزیت وجود ندارد مگر این که کسی آن را بخرد. بنابراین مزیت یا مزایا شامل عوامل موجود در کالا از نظر خریدار است در حالی که نکته یا نکات فروش، موارد موجود در کالا از نظر تولید کننده ی کالا است.

وظیفه ی مهم تولید کننده ی آگهی

وظیفه ی مهم تولید کننده ی آگهی، انتقال نکات فروش به مزایایی است که برای خریدار دارد و آگهی دهنده همیشه باید در زمان تهیه ی آگهی خودش را به جای خریدار بگذارد و متوجه باشد که آگهی را از درون چشم خریدار که کالا را می خرد، تهیه نماید، نه از نظر تولید کننده ی کالا که می‌خواهد کالای خود را به فروش رساند.

مرحله ی بعد نوشتن داستان اولیه ی تبلیغ تیزر تبلیغاتی است. این کار نیازمند خلاقیت است. ذهن خلاق می‌تواند تیزر جذاب را بنویسد، در غیر این صورت تیزر یا تقلیدی است یا جذابیت لازم را ندارد و توجه بیننده را به خود جلب نمی کند.

مرحله ی بعد تعیین منبع پیام است. منبع پیام به طرفی گفته می‌شود که پیام را برای طرف دیگر می فرستد. تاثیر بر مخاطبان به نحوه ی قضاوت آنان درباره ی فرستنده ی پیام بستگی دارد. هنگامی که ما برای معرفی کالای خود تبلیغ می‌کنیم؛ مطالبی که از زبان گوینده خارج می‌شود در صورتی اثر بخش است که مجریان منبع مورد نظر را واجد شرایط لازم بدانند.
مهمترین ویژگی های منبع پیام که باعث می شود پیام اثر گذار باشد:

    اعتبار منبع Source Credibility
    جذابیت فیزیکی و ظاهری A ttractiveness Source
    مورد علاقه ی مخاطب بودن Likability Source

معتبر بودن منبع با توجه به ابعاد زیر مشخص می شود:

    خبرگی و تخصص منبع Expertise Source
    معتمد بودن منبع Source Trustworthing

هر چه تخصص منبع بیش تر و بیش تر مورد اعتماد مخاطب باشد در نظر مخاطب معتبرتر است. منظور از تخصص منبع میزان دانش منبع در مورد موضوعی است که او قصد ایجاد ارتباط درباره ی آن را دارد.
مرحله ی بعد تصمیم‌گیری درباره ی محتوا و ساخت پیام تبلیغاتی است یعنی این که واژه ها و تصاویر باید موجب برقراری ارتباط در مورد چه چیزی شوند؟ پژوهش هایی که در حوزه ی رفتار شناسی صورت گرفته ابزار موثری در تنظیم و ساخت پیام های تبلیغاتی فراهم می‌آورند. الگوی «AIDA» یکی از الگوهایی است که برای برنامه‌ریزی پیام تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الگو برای برنامه‌ریزی پیام تبلیغاتی شیوه ای چهارمنظوره پیشنهاد می‌کند که شامل جلب توجه، ایجاد علاقه، تحریک تمایل و سوق دادن برای اقدام به خرید می باشد.

    جلب توجه افراد Getting Attention

نخستین وظیفه ی پیام تبلیغاتی جلب توجه افراد است. برای جلب توجه افراد راه های زیادی وجود دارند. درج بزرگ عنوان، مطالب جنجال برانگیز یا شوک آور، تصاویری از افراد خوش سیما مانند کودکان، جلوه های ویژه مانند هر چیزی که چشم گیر و جذاب بوده و متفاوت به نظر برسد، می‌تواند راه هایی برای جلب توجه افراد به پیام های تبلیغاتی باشد.

    ایجاد علاقه در افراد Creating Interest

آهنگ و زبان تبلیغ باید با تجربه ها و نگرش مشتریان مخاطب تناسب داشته باشد. تبلیغ افزون بر این که باید به زبان مشتری هدف صحبت کند، طرح بندی و محتوای آن نیز باید از نظر مشتری درست و قابل پذیرش باشد. تصاویر و مطالب باید به شکلی ترتیب یافته و آرایش داده شود که چشم بیننده را به آرامی در تمامی تبلیغ، از ابتدا تا انتها، هدایت کند.

    برانگیختن میل افراد Arousing Desire

تبلیغ کننده باید با مشتری ارتباط برقرار کند. برای این کار باید بداند که مشتریان هدف چگونه فکر می کنند. سپس پیام تبلیغاتی باید بتواند مشتری را متقاعد کند که کالایی را که قصد معرفی و عرضه ی آن را دارد، می تواند نیازهای مشتری را برآورده سازد. تبلیغ باید بر روی یک پیشنهاد منحصر به فرد فروش تمرکز کند که هدف آن یک نیاز مهم برآورده نشده، باشد.

تبلیغ باید در شیوه ی بیان واژه ها و عبارت ها دارای هدف باشد.واژه هایی که بیان می شوند باید مشتریان را مجاب کند تا تمایلشان برای خرید کالای مورد نظر در نظرشان منطقی جلوه کند.

    هدایت افراد برای اقدام به خرید Obtaining Action

برای این منظور پیام تبلیغاتی باید تایید فراوانی بر روی نیازهای ملموس و محسوس مشتری داشته باشد. از این رو تبلغ کنندگان باید پژوهش های عمیق و دقیقی را برای شناخت نگرش‌های مشتریان در بازار هدف انجام دهند تا اطلاعات لازم درباره ی نیازهای محسوس ارضا نشده ی مشتریان و نیز اطلاعاتی را که او برای توجیه و تایید تصمیم خود نیاز دارد، گردآوری کنند. بسیاری از مشتریان پس از اقدام به خرید، بیش تر به تبلیغات آن کالا توجه می‌کنند تا پیش از خرید . بنابراین تبلیغ باید بتواند به آنان اطمینان خاطر بدهد که تصمیم شان درست بوده است. هم چنین محتوای تبلیغ باید بتواند واژه هایی را ارائه دهد که افراد هنگام صحبت کردن با دیگران درباره ی آن کالا از آن واژه ها استفاده می کنند.

ببندید با توجه به این نکته: مطلب آموزشی

سوالات مشابه

0 امتیاز
2 پاسخ 468 بازدید
سوال شده 5 سال قبل در ورزش توسط Ali Hoseyni_60094470 (0 امتیاز)
0 امتیاز
0 پاسخ 389 بازدید
سوال شده 6 سال قبل در کامپیوتر و اینترنت توسط ali 7070 (449 امتیاز)
0 امتیاز
1 پاسخ 442 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 717 بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 396 بازدید
0 امتیاز
0 پاسخ 441 بازدید
...